АкваЗумба- Зумбата е вдъхновена от фитнес програма и смесва гореща латино и поп музика със завладяващи парти движения. От създаването си през 2001 година досега, се е превърнала в най-всеобхватната и най-успешна танцова akвафитнес програма с повече от 10 милиона последователи, които танцуват ежедневно в повече от 90 000 локации по света в повече от 110 страни. Тя замества трудните и тежки упражнения във фитнеса с нещо лесно и приятно със същия ефект.
    АкваЗумба няма сложни движения, които да се заучават и не е нужно да си търсите и партньор за танци, тъй като най-важна е музиката. АкваЗумба е прекрасен начин да се поддържате в добра физическа форма, който същевременно ви зарежда с настроение.
   АкваЗумба е разработена така, че да покрива почти всички възможни възрасти. Има специална зумба програма за деца, наречена „ZUMBATOMIC“, както и за възрастни хора, която се нарича „ZUMBA GOLD“. АкваЗумба е колкото за мъже, толкова и за жени. Тя оформя тялото по един и същи начин, независимо от пола. Разработена е така, че едновременно да натоварва долната част на тялото, която включва бедрата и подбедриците, средната част на тялото, която включва коремните мускули и тези на гърба, и горната част на тялото, а именно – мускулите на раменете и ръцете.